Skip to Content

BEZOEK ONZE BIBLIOTHEEK EENS!

We zijn niet alleen weer begonnen met filmvoorstellingen maar ook onze bibliotheek is zeker een bezoekje waard. Zo’n 5000 filmboeken en vele jaargangen van binnen- en buitenlandse filmtijdschriften staan daar op u te wachten. Boeken over allerlei onderwerpen (bijvoorbeeld horrorfilms, kinderfilms, Australische films) maar ook biografieën van filmmakers vindt u hier. Speciale vermelding verdienen de twee stellingen vol boeken die verfilmd zijn.

In de afgelopen jaren hebben wij veel bibliotheken van eminente filmkenners en onderzoekers aan onze collectie mogen toevoegen. Boeken uit de verzamelingen van onder andere Kathinka Dittrich, Joan Hemels, Herman de Wit, Bert Hogenkamp, Harry Peters, Hans Schoots, Henk de Smidt, Jan de Vaal, Tjitte de Vries en Ati Mul. Onlangs verwierven wij de bibliotheek van de recent overleden Laurel en Hardy-kenner Bram Reijnhoudt (1932-2021), zodat nu bij ons de meest complete L&H-bibliotheek van het land te raadplegen is.

In een aparte kast staan de tijdschriften en boeken over (de geschiedenis van) de Langedijk.

Dus: kom eens een middagje of een hele dag grasduinen in onze mooie collectie!

Openingstijden: maandag- en woensdagmiddag van 14.00-17.00 en verder op afspraak (info@donaldsoninstituut.nl of 0226-760024)

ITALIAANSE FILMS

Door omstandigheden was onze directeur begin oktober niet in staat tijdens Verhalen Halen zijn verhaal over Italiaanse films te presenteren. We plaatsen het hierbij op de GDI-website, inclusief de door Marjolein Ansink uit onze collectie gefotografeerde posters en andere kleinoden. Zie onder Artikelen of klik hier.

Tentoonstelling Spraakmakende Filmmakers nog geopend tot 6 april, iedere maandag-, woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

FILMVOORSTELLINGEN (35MM)

Filmvoorstellingen vinden sinds 1 januari 2019 plaats in besloten kring. Sluit U nu (gratis) aan voor lidmaatschap van onze filmclub De Nieuwe Tivoli door een e-mail te sturen naar info@donaldsoninstituut.nl. U krijgt dan per e-mail bericht welke films wij gaan vertonen.

Genomineerd voor de Louis Hartlooper Prijs

Het GDI-boek Tot de laatste akte!, geschreven door Barend de Voogd, is genomineerd voor de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie 2018. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon die het afgelopen jaar met een of meerdere publicaties een stimulerende bijdrage heeft geleverd aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt jaarlijks uitgereikt onder auspiciën van de Louis Hartlooper Stichting. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Een nationale filmcultuur is ondenkbaar zonder goede filmpublicaties. Zonder referenties, reflecties, onderzoek, inventarisaties en andere geschreven inzichten is er zelfs geen begin van filmcultuur.”

Tot de laatste akte! is voor €29,90 te koop in de winkel van het Geoffrey Donaldson Instituut of door overmaking van €33,90 op IBAN: NL28 RABO 0188 9547 75 tnv Geoffrey Donaldson Instituut, Noord-Scharwoude o.v.v. ‘Tot de laatste akte!’ en uw adres.

Zomeropening GDI

Het Geoffrey Donaldson Instituut is deze zomer open op maandag- en woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00. Voor een eventuele andere dag kunt u per e-mail overleggen.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de najaarsprogrammering van de filmzaal; wij kunnen nu al verklappen dat wij op 22 december DE LANGE KORTE ALFRED HITCHCOCK NACHT zullen organiseren. Verder zal het vijfjarig bestaan van het instituut op 29 november a.s. niet onopgemerkt voorbij gaan.

Egbert met pop van Hitchcock

Anneke met the bird

Deze foto’s zijn gemaakt in Bodega, California (april j.l.), waar Hitchcock belangrijke buitenopnamen draaide van THE BIRDS (1963).

Levende encyclopedie van de film

“Tot De Laatste Akte!” Besproken In Boekman

GDI vult collectie films aan

Bron: Arie Bergwerff, Alkmaarsche Courant, 26-02-2018

 

Advertentie programma 118x148 mei _ juni_HR
pag.9

pag.10