We zijn niet alleen weer begonnen met filmvoorstellingen maar ook onze bibliotheek is zeker een bezoekje waard. Zo’n 5000 filmboeken en vele jaargangen van binnen- en buitenlandse filmtijdschriften staan daar op u te wachten. Boeken over allerlei onderwerpen (bijvoorbeeld horrorfilms, kinderfilms, Australische films) maar ook biografieën van filmmakers vindt u hier. Speciale vermelding verdienen de twee stellingen vol boeken die verfilmd zijn.

In de afgelopen jaren hebben wij veel bibliotheken van eminente filmkenners en onderzoekers aan onze collectie mogen toevoegen. Boeken uit de verzamelingen van onder andere Kathinka Dittrich, Joan Hemels, Herman de Wit, Bert Hogenkamp, Harry Peters, Hans Schoots, Henk de Smidt, Jan de Vaal, Tjitte de Vries en Ati Mul. Onlangs verwierven wij de bibliotheek van de recent overleden Laurel en Hardy-kenner Bram Reijnhoudt (1932-2021), zodat nu bij ons de meest complete L&H-bibliotheek van het land te raadplegen is.

In een aparte kast staan de tijdschriften en boeken over (de geschiedenis van) de Langedijk.

Dus: kom eens een middagje of een hele dag grasduinen in onze mooie collectie!

Openingstijden: maandag- en woensdagmiddag van 14.00-17.00 en verder op afspraak (info@donaldsoninstituut.nl of 0226-760024)