Skip to Content

Star Wars tentoonstelling in de Alkmaarse Courant

11844961_503307573160428_6322125129294692198_o

Het Star Wars Universum

Time Magazine

De beroemde Star Wars Science-Fiction films zijn onlosmakelijk verbonden met een universum van tv-series, boeken, strips, speelgoed en enorm veel merchandise. Het maakte bedenker George Lucas een steenrijk man en voorzag hem van genoeg inkomsten om decennia lang dit universum te kunnen voeden. Star Wars: Collecting The Force, de nieuwe tentoonstelling in het Geoffrey Donaldson Instituut, staat stil bij alles wat er rondom de films is uitgebracht.
Zo is er het bekende en geliefde Kenner speelgoed van ‘77-’85. Ook is er veel art work te bewonderen waaronder posters, strips, boeken en bladen.

 

Marvel-Star-Wars-7-web

 

Daarbij worden er originele ‘vintage’ memorabilia uit de Verenigde Staten getoond. Items die in Europa niet zijn uitgebracht en verzameld zijn in een tijd zonder internet. Maar ook het nieuwe wordt niet geschuwd: zo is er LEGO Star Wars en verzamelobjecten met een moderne twist.
Omdat er meer voor handen is dan getoond kan worden, zullen meermaals onderdelen wisselen. Nieuw in het instituut is de mogelijkheid om allerlei bijzondere korte videofragmenten bij de items te bekijken en beluisteren op zelf meegebrachte smart phone en tablet met (koptelefoon). Uit de expositie blijkt vooral de verscheidenheid van het verzamelbare én dat van het Star Wars universum.

 

De tentoonstelling loopt tot half januari 2016 en is elke maandag, woensdag en zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur gratis te bezoeken. Op afspraak zijn andere momenten mogelijk.

Een interview met Roloff de Jeu over deze tentoonstelling is te lezen op de website van Lief Langedijk

Enkele foto’s van objecten van deze tentoonstelling:
Shampoo-Darth-Vader-webHappy-Birthday-C-3PO-R2-D2-webKnuffel-Chewbacca-web