AAAStarWarsPatrickSchoenmaker zaterdag 19 december in GDI Noord-Scharwoude

Enkele dagen na de première van ‘Star Wars – The Force Awakens’ komt illustrator en animator Patrick Schoenmaker naar het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) in Noord-Scharwoude. Op verzoek van bezoekers tekent deze ‘Licenced Lucasfilm Artist’ zaterdagmiddag 19 december tegen een speciaal tarief live de gevraagde Star Wars figuren. Zijn in beperkte oplage gereproduceerde schilderijen van Star Wars zijn wereldwijd verkocht. De komst van Patrick naar het GDI is onderdeel van de tentoonstelling Star Wars – Collecting The Force. Alleen deze zaterdag na de première is er ook uniek Star Wars materiaal van hem te koop.
Patrick Schoenmaker (1980) komt naar Noord-Scharwoude met teken- en schildermateriaal om ter plekke voor de aanwezigen hun geliefde figuren uit het Star Wars universum te tekenen en schilderen. Tevens zijn originele schilderijen en door hem gemaakte actiefiguurtjes te zien en als uniek kerstgeschenk zijn reproducties te koop.

Patrick studeerde af als animator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkt sindsdien bij de succesvolle animatiestudio Frame Order in Utrecht. Zijn korte film ‘Bingo!’ was de afgelopen maanden in de Pathé-bioscopen te zien. Hij schildert en tekent veel uit Star Wars, Indiana Jones en Fantasywerelden. Dat is niet onopgemerkt geweest: Patrick is ‘Licenced Lucasfilm Artist’. Hij heeft de kwaliteiten om met goedkeuring van Lucasfilm – de eigenaar van Star Wars – schilderijen en tekeningen te maken. Reproducties van zijn schilderijen zijn in beperkte oplagen wereldwijd te koop. Voor de Topps Star Wars Galaxy collectible card series schilderde hij zeven kaartjes en tekende hij meer dan honderd unieke Sketch Cards met Star Wars figuren.
De tentoonstelling Star Wars – Collecting The Force is tot en met zaterdag 9 januari 2016 elke maandag, woensdag en zaterdag (niet tweede kerstdag) tussen 14.00 uur en 17.00 uur gratis te bezoeken. Op afspraak zijn andere momenten mogelijk. Het Geoffrey Donaldson Instituut is gevestigd aan de Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude.