René Ferracci (1927-1982) was een zeer getalenteerd en productief affiche-ontwerper die in bijna dertig jaar zo’n 1200 filmaffiches heeft ontworpen. In zeer veel verschillende stijlen: poëtisch, erotisch, komisch. De oprichter van het GDI verzamelt al Ferracci-affiches sinds de jaren 70 van de vorige eeuw en werkte indertijd mee aan de eerste tentoonstelling van zijn werk tijdens de Filmweek Arnhem in het najaar van 1981. De Ferracci-collectie van het GDI werd enkele jaren geleden uitgebreid door een flinke schenking van een van de organisatoren van die tentoonstelling, Harry Peters (1945-2022). De afgelopen jaren is de collectie uitgebreid dankzij de verzamelkunsten van onze medewerker Peter Westervoorde, zodat het GDI nu zo’n 300 verschillende Ferraccis heeft, een van de grotere verzamelingen in Europa.

De tentoonstelling in het GDI bevat zo’n 40 grote en kleine Ferracci-affiches. Naast affiches zijn ook interviews met en artikelen over de ontwerper, en boeken waarin affiches van Ferracci staan geëxposeerd. Ook zijn er twee door Ferracci gesigneerde affiches te bewonderen.

De Ferracci-tentoonstelling is van 15 januari tot en met 1 mei gratis toegankelijk op maandag- en woensdagmiddagen van 14-17.00 en ook op afspraak (mailen met info@donaldsoninstituut.nl).
Het Geoffrey Donaldson Instituut is te vinden aan de Dorpsstraat 612 te Noord-Scharwoude (het gebouw met het trapgeveltje en het grote beeld in de tuin).