151007 star wars schokkend nieuws 116 the blast off-1Overal in de wereld voel je The Force aanzwellen. Star Wars-fans wachten vol ongeduld op Star Wars: Episode VIII – The Force Awakens die op 16 december uitkomt.  Samen wachten maakt het iets dragelijker, dus kom genieten van Star Wars-trailers op 35mm, reclamefilmpjes en rip-offs!
lang trailers op 35mm, reclamefilmpjes van Star Wars-speelgoed, re-release trailers en rip-off trailers: van Flash Gordon, via de 35mm-trailer van Revenge of the Jedi (je leest het goed) naar The Last Starfighter. Met een bijzondere uitmijter: een aflevering van Battle of the Planets op 16mm. De originele serie is uit 1972, maar het enorme succes vanStar Wars in 1977 deed de distributeur besluiten de serie naar Amerika te halen en er een R2-D2-achtig robotje aan te voegen!

Roloff de Jeu is film- en Star Wars-verzamelaar en samensteller van de tentoonstelling ‘Collecting the Force’  in het Geoffrey Donaldson Institute in Noord-Scharwoude. De tentoonstelling met unieke merchandise en collectables van de ongekend populaire filmserie is tot 9 januari 2016 gratis toegankelijk. Fans kochten massaal de figuurtjes, bordspelen, dekbed-overtrekken, boeken, posters, glazen, bekers, LEGO-poppetjes, foto’s en soundtracks van Star Wars. In de foyer van De Melkweg een klein voorproefje. Star Wars galore!