Vrijdag 26 mei is de tweede Nederlandse klassieker in zwart-wit, geregisseerd door Johan Korporaal uit 1962. Een sfeervolle misdaadfilm rond een net uit de gevangenis ontslagen juwelendief. Met o.a. Johan Kaart, Jan Blaaser en Rijk de Gooyer, bijrollen voor Willy Alberti en Anton Geesink

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Vrijdag 16 juni vertoont het GDI als laatste film van het voorjaarsprogramma  een concertregistratie uit 1988. Dit is een voorproefje gelet op de nieuwe tentoonstelling die het GDI in het najaar hoopt te presenteren. Die expositie gaat gepaard met de verschijning van het derde boek van het Donaldson Instituut. Zowel boek als tentoonstelling gaan over de Nederlandse filmverzamelaars en hun rol bij het bewaren en beschikbaar stellen van cultureel erfgoed.
Deze film hebben wij mogen lenen van Fenno Werkman, een van de verzamelaars die voorkomt in het boek. Aangezien Werkman een van de grootste verzameling muziekfilms ter wereld heeft is ook de film die wij vanavond vertonen een muziekfilm. Maar anders dan dat het een film is met optredens en interviews met een nog steeds zeer populaire rockband kunnen wij helaas niet meer verklappen (Regie Phil Joannou, 1988).

In het GDI is de uitgebreidere folder met het filmprogramma tot de zomervakantie 2017 af te halen. Een toegangskaart voor de filmvertoningen kost tien euro. Reserveren is vanwege het beperkt aantalplaatsen verplicht en kan via egbertbarten@donaldsoninstituut.nl of door tijdens de expositietijden een kaartje te kopen. Vanwege vertoningsrechten kan het GDI niet altijd de titel van een film noemen, maar moet dan volstaan met een omschrijving. Wie nieuwsgierig is, kan via een e-mail aan het GDI de titel te weten komen.
De filmvertoningen zijn in de professionele, moderne filmzaal van het GDI met luxe bioscoopfauteuils en uitmuntende geluidskwaliteit en beginnen om 20.00 uur. De filmzaal is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Het GDI is gevestigd aan de Dorpsstraat 612 in Noord Scharwoude. Het GDI is een particulier initiatief en bestaat zonder subsidie van de overheid.