IsabELLE Huppert is genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol in de film Elle van Paul Verhoeven. Ter gelegenheid van de uitreiking zondag 26 februari zijn er enkele unieke filmaffiches  met IsabELLE Huppert te zien in het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI). De oudste is van de film La Dentellière met een handtekening van vormgever René Ferracci en de meest recente is een Amerikaans filmaffiche van Elle. De laatste film is geregisseerd door Paul Verhoeven.

IsabELLE Huppert geboren 16 maart 1953 is een beroemde Franse actrice en filmproducente. Haar eerste speelfilm maakte zij in 1972 en haar internationale doorbraak was in La Dentellière uit 1977 van Claude Goretta.  Ze maakte vele tientallen films. Ter gelegenheid van de Academy Awards – ook bekend als Oscars – 2016 exposeert het Donaldson Instituut vanaf 22 februari uit de eigen verzameling zes originele filmaffiches met IsabELLE Huppert. Vier ervan zijn ontworpen door René Ferracci (1927-1982), naast La Dentellière de filmaffiches van Les Soeurs Brontë (1979) van André Téchiné, La Dame aux camélias  (1981) van Mauro Bolognini en Coup de Torchon (1981) van Bertrand Tavernier. Het affiche van La Dentellière is door Ferracci een jaar voor zijn overlijden gesigneerd tijdens de Filmweek Arnhem. Ook is het filmaffiche van La Pianiste (2001) van Michael Haneke te zien. Het GDI exposeert de filmaffiches tot de paasdagen, de toegang is gratis.
In de vitrines is er aandacht voor de films die in het Geoffrey Donaldson Instituut zijn te zien tot de zomervakantie. Er is materiaal over bijvoorbeeld prinses Leia Carrie Fisher, Martin Koolhoven, Debbie Reynolds, Woody Allen en het magazine Schokkend Nieuws over horror- en cultfilms. Eén vitrine is gewijd aan de in 1986 opgeheven bioscoop Tivoli in Noord-Scharwoude.

Ook te zien is het originele Gouden Kalf voor de Filmcultuur van Geoffrey Donaldson. Hij ontving deze erkenning in 1998 voor zijn belangrijke en belangloze inzet voor het beschrijven van de oorsprong van de Nederlandse zwijgende filmcultuur.

De gratis toegankelijke tentoonstelling in het Donaldson Instituut – Dorpsstraat 612 – in Noord-Scharwoude is maandag en woensdag open van 14.00 uur tot 17.00 uur. Op afspraak zijn ander dagen en tijden bespreekbaar.